Een eettafel is multifunctioneel

Of er nu aan gegeten wordt of niet, een eettafel vormt een bron van gezelligheid en sfeer in je woning. In het assortiment eettafels vind je tafels in allerlei vormen, afmetingen, kleuren en materialen, zodat er voor ieders interieur wel een bijpassende eettafel te vinden is. Je eetkamer of eethoek is echt pas compleet als er een mooie eetkamertafel met bijpassende eetstoelen aanwezig zijn.

Een eettafel is onmisbaar

De meeste woningen hebben een aparte eethoek of wel een hele eetkamer tot hun beschikking. Vooral met een groot gezin of veel bezoek is het handig om een grote eettafel in je eetruimte te zetten. Zo kun je gezellig met elkaar eten. Een eetkamertafel kun je verder zo leuk aankleden als je wil. De tafel kan worden gedecoreerd met een leuk tafellaken, een mooie fruitschaal, een setje kandelaars of een leuke bloemenvaas. Naast zijn functie als eetplek kun je de eettafel ook prima gebruiken om gezellig een avond spelletjes te spelen met familie of vrienden. Met comfortabele eetstoelen erbij kun je met gemak uren aan de tafel blijven zitten. 

Decoratietips voor een sfeervolle eettafel

Omdat de eetkamertafel niet alleen een plek is, waar gegeten wordt, is het ook leuk om je tafel sfeervol aan te kleden. Er zijn vele mogelijkheden om je eettafel in het oog te laten springen. De bekendste is toch wel een vrolijke vaas op tafel te plaatsen voor een fleurig boeket bloemen. Wil je niet duur betalen en je boeket na een week weggooien? Dan kun je ook voor een boeket droogbloemen kiezen, die tegenwoordig ook aan populariteit winnen. Wanneer je ervan houdt om bij je kopje koffie of thee iets te lezen, is het ook leuk om een paar tijdschriften of ander leesvoer op de tafel te leggen.

Kopen bij de baas

Juist, omdat je er zoveel tijd aan zult besteden, is het van belang dat je een kwalitatieve eetkamertafel in huis hebt. Bij Meubelbaas koop je eetkamertafels van kwaliteit zonder dat je voor die kwaliteit hoeft te betalen. Je betaalt er prijzen als bij een outlet, maar hebt de normale ruime keuze uit eettafels. Je vindt er stevige tafels van mangohout of eikenhout en over andere soorten tafels is overleg over de opties mogelijk. Of maak gebruik van de combideals, waarbij je de eetkamertafel in combinatie met bijpassende eetkamerstoelen aanschaft. 

Tips bij kopen eetkamertafels

Een eettafel is oprecht een van de belangrijkste meubelstukken in je woning en het is daarom wijs om bij de aankoop ervan goed na te denken wat je nu precies wil. Hieronder volgen een aantal tips die je op weg moeten helpen bij je zoektocht naar die ene tafel:

  • Houd rekening met je budget. Stel deze vooraf vast.
  • Wat is je gewenste grootte van de eetkamertafel? Houd rekening met hoeveel man eraan plaats moeten kunnen nemen.
  • Hoe groot is je eetkamer of eethoek?
  • Vergeet de tafelhoogte ook niet. Je moet immers comfortabel kunnen zitten aan de tafel.
  • Welke vorm eetkamertafel is voor jouw situatie het meest praktisch? Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een ronde eettafel?
  • Welk materiaal past bij jouw stijl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *