4x tips voor een gezonde werkomgeving

Je denkt er waarschijnlijk niet zo snel aan, maar het creëren van een gezonde werkplek voor werknemer én werkgever is ontzettend belangrijk. Aandacht voor de gezondheid van medewerkers is actueler dan ooit. Gezonde medewerkers zijn productiever, houden de kosten laag en leveren een positieve bijdrage aan het imago van een organisatie. Om je te helpen een gezonde werkomgeving te creëren, zetten we vier tips voor je op een rijtje. 

Goede akoestiek 

Iets wat je snel over het hoofd ziet en is het in stand houden van een goede akoestiek. Slechte akoestiek kan namelijk storend zijn en zelfs tot stress leiden. Vooral nu veel mensen na een lange periode van een werkomgeving met minder mensen naar een omgeving vol bellende collega’s gaan. Met planten, akoestische panelen en een geluidsisolerende ondervloer zorg je al voor een verbeterde akoestiek. Hierdoor voel je je prettiger, neemt je concentratievermogen toe en word je productiever.

De juiste temperatuur

Bij een temperatuur onder de 15 graden worden werknemers minder productief en boven de 25 graden kunnen mensen zelfs suf worden. Niet alleen ervaren de meeste mensen het als onaangenaam als een werkplek te warm of te koud is, het is ook niet bevorderlijk voor het uitvoeren van werk. Met de juiste airco in Emmen zorg je voor een aangename temperatuur. Er zijn tegenwoordig zelfs airco’s die kunnen koelen én verwarmen, dus je kunt er het gehele jaar gebruik van maken.

Blijf bewegen 

Meer beweging is gezond en zorgt voor een meer creatieve geest. Er zijn een aantal punten die je als werkgever kunt doorvoeren om regelmatig in beweging te blijven. Zo kun je bijvoorbeeld wandelend een overleg voeren, zorgen voor zit-sta werkplekken en zorgen voor spelelementen in het pand. Denk hierbij aan een dartbord, tafelvoetbal of tafeltennis. Een manier om jezelf te dwingen regelmatig te bewegen, is elke 20 minuten een wekker te zetten. Als deze afgaat loop je een klein rondje, al is het enkel even om een glas water te halen.

Ventileer goed 

Je denkt er misschien niet direct aan omdat het niet zichtbaar is, maar virussen worden verspreid binnen een slecht klimaat. Ook op kantoor. Wist je dat schimmels en fijnstof kunnen leiden tot gezondheidsklachten? Hoofdpijn, hoesten, chronsiche verkoudheid en slijmvormingen komen vaak voor door slechte ventilatie. Daarom is het belangrijk werkruimtes goed te ventileren.  Verontreinigde lucht wordt door ventileren vervangen door zuivere lucht. Door constant de lucht in een werkruimte te ventileren, creëer je een gezond binnenklimaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *