5 Populaire Planten voor in de Tuin

Als je je tuin wilt opfleuren met mooie planten, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke soorten het beste passen bij jouw stijl en klimaat. Kies je voor een Portugese laurier, of ga je voor lavendel? Hieronder worden vijf populaire planten opgesomd die gemakkelijk te onderhouden zijn en geschikt zijn voor diverse tuinen. Lees verder!

Hedera

Hedera, ook wel bekend als klimop, is een geweldige plant om muren, hekken en andere structuren in je tuin te bedekken. Het is een winterharde plant die het hele jaar door groen blijft en weinig onderhoud vereist. Hedera kan groeien in de volle zon of in de halfschaduw en is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een plant die niet alleen mooi is, maar ook nuttig is om een ​​muur of hek te bedekken en de privacy te vergroten. 

Lavendel

Lavendel is een populaire plant die vaak wordt gebruikt om een tuin van kleur te voorzien. Het heeft niet alleen mooie paarse bloemen, maar ruikt ook nog eens heerlijk. Lavendel groeit het beste in warme, droge klimaten en heeft veel zonlicht nodig. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en goed gedijt in grond die goed doorlatend is. Lavendel is ook nuttig als insectenwerend middel en kan helpen bij het afweren van muggen en vliegen.

Rozen

Rozen zijn een tijdloze favoriet in de tuin. Met hun mooie bloemen en zoete geur zijn ze een mooie aanvulling op elke buitenruimte. Rozen kunnen groeien in de volle zon of in de halfschaduw en komen in verschillende kleuren en maten. Ze vereisen wel wat onderhoud, zoals regelmatig snoeien en bemesten. Maar als je ze goed verzorgt, zullen ze prachtige bloemen blijven produceren.

Geraniums

Geraniums zijn gemakkelijk te onderhouden en voegen veel kleur toe aan de tuin. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en kunnen groeien in de volle zon of in de halfschaduw. Geraniums zijn winterhard en hebben weinig water nodig, waardoor ze perfect zijn voor tuinen die niet vaak worden bewaterd. Ze zijn ook nuttig als insectenwerend middel en kunnen helpen bij het afweren van muggen en vliegen.

Hortensia’s

Hortensia’s zijn een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege hun grote, kleurrijke bloemen. Ze kunnen groeien in de volle zon of in de halfschaduw en hebben veel water nodig om te gedijen. Hortensia’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en kunnen worden gesnoeid om in verschillende vormen te groeien. Ze zijn winterhard en kunnen gedurende vele jaren bloeien, waardoor ze een mooie investering zijn voor je tuin. Welke planten kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *