Altijd groener gras met kunstgras

Kunstgras is een geweldige optie voor diegenen die een groen gazon willen hebben, maar niet de tijd of ruimte hebben om er voor te zorgen. Het is duurzaam, onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. Je kunt het hele jaar door groen gras hebben zonder het water te geven en te bemesten. Het heeft ook geen zonneschijn nodig. Daarom is kunstgras ideaal voor buiten- en binnentoepassingen. Toch zal het af en toe wat aandacht nodig hebben. Hier zijn enkele tips om kunstgras er op zijn best uit te laten zien.

Stof en vuil verwijderen

Een van de makkelijkste manieren om je kunstgras van Top Kunstgras er goed uit te laten zien, is door regelmatig stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle bladeren of ander vuil opveegt. Gebruik een bezem of bladblazer om los vuil dat zich op het oppervlak van je gazon heeft opgehoopt, weg te vegen. Je kunt ook een slang met daaraan een sproeikop gebruiken om eventueel achtergebleven vuil of stofdeeltjes na het vegen weg te spoelen.

Reinig gemorste vloeistoffen onmiddellijk

Als er morsvlekken op je kunstgras zijn, moet je deze onmiddellijk schoonmaken. Gebruik papieren handdoeken of een doek zodat je ze gemakkelijk kunt afvegen zonder de grasmat te beschadigen. Als deze vlekken niet binnen 24 uur worden schoongemaakt, kunnen ze diep in de vezels van de grasmat doordringen en later zeer moeilijk te verwijderen zijn. Uitwerpselen van huisdieren kunnen schadelijke bacteriën bevatten die huiduitslag en infecties kunnen veroorzaken als het in contact komt met mensen of huisdieren. Als er recentelijk huisdieren op je kunstgras hebben gestaan, verwijder dan al het afval direct voordat het kan uitdrogen en later moeilijk te verwijderen is. Wanneer huisdieren op je gazon plassen, verwijder hun uitwerpselen dan onmiddellijk. Dit kan verkleuring van je gazon veroorzaken als het voor langere tijd onbeheerd wordt achtergelaten.

Handhaaf gebieden met veel verkeer

Gebieden met veel verkeer vertonen doorgaans sneller slijtage dan andere delen van een kunstgrasveld, omdat ze meer verkeer van mensen ontvangen. Het moet regelmatig worden onderhouden, zodat het niet gemakkelijk beschadigd raakt door voetafdrukken of andere vormen van misbruik die de vezels van de grasmat kunnen beschadigen. Zorg er bij het kiezen van kunstgras voor dat je degene kiest die bestand is tegen voetverkeer. Als je echter merkt dat er een gedeelte van de grasmat is dat er dof uitziet, huur dan een kunstgras installateur in om het te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *