Een tuinscherm plaatsen?

Een tuinscherm is een soort schutting, maar dan wel een verplaatsbare. Het is in een mum van tijd op te zetten. Heb je dus meteen behoefte aan wat privacy, dan komt een tuinscherm goed van pas. Je kan kiezen uit tuinschermen van hout of kunststof. Daarnaast kan je, afhankelijk van de hoeveelheid privacy die je wenst, een scherm kopen waar je goed door kan zien, waar je matig door kan zien of waar je helemaal niet door kan zien. Als je handig bent, kan je je scherm zelf opzetten. Zo niet, dan kun je een deskundige inhuren om het scherm voor je op te zetten.

Tuinschermen van hout

Overweeg je een tuinscherm van hout, dan kan je je hart ophalen bij Jonker Tuindecoratie. Daar heb je een groot assortiment aan houten tuinschermen in verschillende hoogtes. Er zit dus vast wel iets voor jou bij. De schermen zijn verkrijgbaar in natuurlijke kleuren, maar geheel naar wens kan je het scherm ook zwart laten schilderen. Behalve dat je één van de standaard maten kan bestellen, kan je ook een tuinscherm laten maken op basis van jouw afmetingen. Verder is het ook mogelijk om een geïmpregneerd tuinscherm te kopen. De prijs van het tuinscherm is afhankelijk van het soort hout dat je kiest.

Tuinschermen van kunststof

Het voordeel van kunststof tuinschermen is gelegen in haar eigenschap om onderhoudsvriendelijk te zijn. Je raakt dus geen tijd en geld kwijt aan het geregeld impregneren van jouw schutting. Tegenwoordig zijn er zelfs onderhoudsvrije tuinschermen op de markt. Dit zijn de schermen van composiet, die deels kunststofvezel en houtvezel bestaat. De voordelen van dit materiaal zijn dat het natuurlijk oogt, goed vocht kan verdragen en erg lang meegaat. In tegenstelling tot houtsoorten, hoeft composiet niet met olie of beits behandeld te worden, waardoor je kan volstaan met af en toe schoonmaken.

Bepaal zelf de mate van privacy

Een erg belangrijk aspect bij de keuze van een tuinscherm is de mate van doorkijk. Gelukkig kan je dit tegenwoordig zelf bepalen. Heb je er geen moeite mee om gezien te worden in de tuin, dan kan je kiezen voor schermen van gaas. Heb je toch behoefte aan wat meer privacy, dan is een model met spleten tussen de planken een goede keuze. Wil je liever geen pottenkijkers, dan is een zichtdicht tuinscherm aan te bevelen. Hierbij kan je in alle rust gebruik maken van je tuin, zonder dat iemand in je tuin kan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *