Verschillende soorten grasmaaiers

Om je gazon op een juiste manier te onderhouden, is het verstandig om regelmatig het gras te maaien. Maar met welke maaier moet je dit doen? Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten op de markt, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Toro zitmaaier. In dit artikel lees je over een aantal verschillende soorten grasmaaiers. 

Een kooimaaier

Een kooimaaier is een grasmaaier die werkt met een cilinder waaraan messen bevestigd zitten. Deze cilinder draait met een hoge snelheid rond, waardoor het gras wordt gemaaid. De grasmaaier werkt niet op brandstof, hierdoor is het erg milieuvriendelijk. Wel is een nadeel dat het een erg zwaar werk is om deze grasmaaiers voort te duwen. Het is dus eigenlijk alleen verstandig om een kooimaaier te nemen als je beschikt over een klein gazon. Daarnaast wordt het gras ook niet altijd op de juiste lengte geknipt. 

Een elektrische grasmaaier

Deze grasmaaier is erg populair, omdat ze ontzettend milieuvriendelijk zijn en daarnaast ook nog eens voor een klein prijsje worden verkocht. Deze grasmaaiers beschikken over een snoer die in het stopcontact kan worden gedaan. Er zijn echter ook grasmaaiers die een oplaadbare batterij hebben. Het voordeel van deze maaier is dat ze een stuk makkelijker te gebruiken zijn dan de kooimaaier. Het is echter wel zo dat het soms lastig is om langs het snoer te manoeuvreren. Daarnaast heeft het snoer een beperkte lengte, waardoor het niet geschikt is voor grote tuinen. 

De zitmaaier

Op een zitmaaier kun je rustig zitten terwijl je het gras aan het maaien bent. Ze werken een stuk sneller dan gewone grasmaaiers, waardoor je ontzettend veel tijd bespaard. Daarnaast zijn veel zitmaaiers gemaakt om op oneffen terreinen te rijden en ze zitten erg comfortabel. Zitmaaiers worden gebruikt voor een groot gazon en soms voor commercieel gebruik. Een zitmaaier kan namelijk best wat kosten. 

De robotmaaier

Deze grasmaaier is ideaal voor mensen die een hekel hebben aan het maaien van het gras. De robotmaaier maait namelijk volledig zelfstandig het gras. Vaak zijn ze te bedienen via een app. Vaak zien de gazons er door de robotmaaier een stuk mooier uit, doordat hij vaker kan maaien. Een groot nadeel is echter dat ze niet geschikt zijn voor oneffen terreinen en dat ze moeite hebben met obstakels.  Wil je dus je gras maaien? Dan is het verstandig om verschillende soorten grasmaaiers te overwegen. Vraag advies bij een expert over welke grasmaaier geschikt is voor jouw tuin. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *