Drie redenen om een kruipruimte inspectie te laten uitvoeren

Het kopen van een woning is mogelijks één van de belangrijkste en tevens ook grootste investeringen die je ooit in je leven zal moeten doen. Het spreekt dan ook voor zich dat je er in de praktijk bij voorkeur niet voor zal willen kiezen om op dit vlak veel risico’s te nemen. Toch is dat precies wat veel mensen doen. Voor heel wat kopers van vastgoed geldt dan ook in de praktijk dat ze ervoor kiezen om een sprong in het diepe te maken. Dit niet in het minst omdat ze geen kruipruimte inspectie laten uitvoeren. Bijgevolg is het onmogelijk om op een honderd procent correcte manier in te kunnen schatten welke mogelijke gebreken er zijn bij de woning in kwestie. Op deze pagina zetten we alvast drie redenen voor het laten uitvoeren van een kruipruimte inspectie voor jou op een rijtje. Zo voorkom je dat ook jij dezelfde fout maakt. 

1.) Een kruipruimte inspectie gebeurt door een echte expert

Veel mensen denken dat ze in principe ook zelf in staat zouden kunnen zijn om een kruipruimte inspectie uit te voeren. Dat is niet het geval. Je mag namelijk in de praktijk niet vergeten dat de inspectie in de praktijk zal gebeuren door iemand met kennis van zaken. Dat geldt in de praktijk uiteraard doorgaans niet voor mensen die slechts één keer in hun leven vastgoed aan gaan kopen. 

Het feit dat een kruipruimte inspectie wordt uitgevoerd door een expert is van ongelooflijk groot belang. Het gaat bij een dergelijke keuring namelijk niet uitsluitend om de bestaande schade die visueel vastgesteld kan worden. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook een inschatting dient te worden gemaakt van de kosten waarmee je kan worden geconfronteerd op korte, middellange en lange termijn. Ook de onderhoudsstaat van het pand speelt hier een niet onbelangrijke rol in. 

2.) Je voorkomt vervelende financiële verrassingen 

Het laatste wat je wil is dat je bij de aankoop van vastgoed voor financiële verrassingen komt te staan. Toch is dat precies wat je kan verwachten wanneer je geen kruipruimte inspectie laat uitvoeren. Hoe kan je namelijk anders achterhalen wat de actuele onderhoudsstaat is van het pand? Of hoe ga je anders te weten komen dat er zich ergens in de kelder vochtproblemen bevinden? Tijdens een rondleiding is er hiervoor vaak te weinig tijd en worden verschillende details aan het blote oog onttrokken. Het laten uitvoeren van een concrete inspectie is dan ook zeer interessant.

3.) Je beschikt over een uitstekend drukkingsmiddel bij de onderhandelingen

Wanneer je niet goed voorbereid aan de onderhandelingstafel plaatsneemt spreekt het voor zich dat je een vogel bent voor de kat. De kans dat je er dan namelijk in zal slagen om de prijs van het vastgoed te doen dalen is zeer klein. Dat is echter wel het geval wanneer je de resultaten van een kruipruimte inspectie mee in de strijd kan werpen. Deze bevindingen worden in de praktijk altijd in een zogenaamd bouwkundig rapport gegoten welke je kan voorleggen aan de huidige eigenaars. Aan de hand van de inhoud van dat rapport zal meteen duidelijk worden gemaakt wat een reële kostprijs is voor het pand dat je wenst te kopen. Ook dit is met zekerheid een prima reden om ervoor te kiezen om een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Kijk hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *