Tips bij het op maat laten maken van een eiken tafel

Als je op zoek bent naar een eiken tafel, dan zijn er veel geweldige opties om uit te kiezen. Wanneer je een tafel op maat laat maken, kan je er zeker van zijn dat je een stuk krijgt dat precies bij je wensen past. Een eiken eettafel op maat is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat jouw tafel voldoet aan je behoeftes en stijl.

Kies de stijl van de tafel

De eerste stap bij het kiezen van de juiste tafel is het bepalen van je eigen stijl. Er zijn veel verschillende soorten eiken tafels en deze beslissing hangt af van waar je de tafel voor wilt gebruiken. Als je op zoek bent naar een eettafel, dan heb je een grote tafel nodig die plaats biedt voor meer dan vier personen. Als je echter van plan bent om de tafel als werkstation of koffietafel te gebruiken, overweeg dan om iets kleiners met wielen aan te schaffen. Op deze manier kun je hem gemakkelijk verplaatsen als dat nodig is. Een eikenhouten blad met daaronder glaspanelen is ook fantastisch. Hierdoor komt er licht in je huis en is het toch stevig genoeg om spullen op te bergen.

Stel een realistisch budget in

Het vaststellen van een realistisch budget voor jouw eiken tafel is een van de belangrijkste stappen. Bedenk hoeveel geld je eraan kunt uitgeven en zoek vervolgens naar tafels die binnen jouw prijsklasse passen. Wees bereid om meer te betalen als je zeer specifieke verzoeken hebt. Bepaalde specifieke eisen kunnen wel snel oplopen in de kosten. Als dit overweldigend klinkt, overweeg dan om een ​​ervaren meubelmaker te raad te plegen voordat je een beslissing neemt.

Kies de maat van de tafel 

Voordat je een tafel koopt, moet je eerst de ruimte opmeten waar je deze wilt plaatsen. In dit voorbeeld gebruiken we een eiken eettafel van 180 cm lang en 75 cm breed. Meet de kamer of plaats waar je jouw nieuwe tafel wilt plaatsen op. Kies vervolgens de lengte en breedte van jouw gewenste eettafel. Meet vervolgens hoe hoog je je eettafel vanaf de grond wilt hebben. Als er meerdere niveaus in een enkele kamer zijn, houd daar dan ook rekening mee.

Kies een beits kleur voor het eikenhout

Het belangrijkste dat je moet doen bij het kiezen van een beits kleur voor jouw nieuwe eiken tafel, is om iets te kiezen dat eruit ziet zoals je wilt dat het eruitziet. Eiken kan worden gebeitst om eruit te zien als kersen, walnoot, mahonie en vele andere houtsoorten die vaak in meubels worden gebruikt. Het kan ook worden gekleurd om eruit te zien als een verscheidenheid aan andere materialen, waaronder metaal en marmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *