PVC vloeren: waarom zijn deze zo mateloos populair?

Als mensen het over een PVC vloer hebben, bedoelen ze meestal een vloer die is opgebouwd uit stroken of tegels van polyvinylchloride, ook wel bekend als vinyl of PVC. Het enige belangrijke onderscheid tussen PVC en vinyl is dat vinyl meestal verwijst naar een vloer die van muur tot muur met vinyl bekleed is, terwijl PVC vloeren meestal bestaan uit vinyl stroken of tegels.

Er zijn verschillende PVC vloeren op de markt met fantastische ontwerpen en meestal lijkt het uiterlijk van een PVC vloer verrassend veel op dat van een echte stenen of houten vloer. Metalen ontwerpen of textieldessins komen ook vaak voor. Vinyl en PVC kunnen worden onderverdeeld in twee verschillende productcategorieën: heterogeen vinyl of PVC en homogeen vinyl of PVC.

Waarom kiezen voor PVC vloeren?

PVC vloeren bieden de gebruiker een groot aantal voordelen. Tegels en stroken, bijvoorbeeld, bieden een ongelooflijke mate van flexibiliteit in zowel het ontwerp- als het installatieproces. Telkens wanneer een vloer wordt aangelegd, kan hij uniek worden gemaakt en zo de persoonlijkheid van de persoon beter weerspiegelen als de ontwerper verschillende patronen, kleuren of legpatronen combineert. Daarom kan een strook niet alleen in halfsteensverband worden gelegd, maar ook in derde steensverband, wildverband of een aantrekkelijk visgraatpatroon. Bijzonder in opkomst is het visgraatpatroon, dat op verschillende manieren kan worden uitgevoerd. Een verfijnd visgraatpatroon met dunne stroken kan worden omgezet in een robuust patroon met behulp van middelgrote tot grote stukken.

De levensduur van jouw PVC vloer verlengen

Als je investeert in een gloednieuwe PVC vloer, wil je er zo lang mogelijk van kunnen profiteren. Je kunt dit bereiken door hem op de juiste manier te vrijwaren van slijtage en vuil. Maak hierbij altijd gebruik van gespecialiseerde materialen voor het schoonmaken. Je kunt een multi-oppervlakreiniger gebruiken voor routineonderhoud, maar er zijn ook schoonmaakproducten die speciaal zijn samengesteld voor gebruik op harde vloeren, die nog beter presteren. Elk type vloer kan profiteren van de deskundige begeleiding en deze gespecialiseerde producten die beschikbaar zijn.

Gebruik vloerbeschermers

De mooie PVC vloer die je hebt kan gemakkelijk verpest worden door krassen veroorzaakt door stoelpoten. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Het gebeurt veel dat je de herkenbare stickers onder je meubels kunt aanbrengen. Voor alle soorten stoelen zijn verder beschermkappen ontwikkeld van de hoogst mogelijke kwaliteit en een die eenvoudig te installeren zijn. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over krassen op het oppervlak van de meubels wanneer je ze opnieuw inricht.

Plaats stoelmatten

Krassen en slijtage kunnen worden veroorzaakt door de wielen van een stoel die in een kantoor wordt gebruikt. Beschermende matten worden daarom sterk aanbevolen voor gebruik in werkruimtes. Je plaatst de doorzichtige mat zo dat hij onder je bureaustoel ligt. Door de antisliplaag blijft hij goed op zijn plaats liggen en door het doorzichtige uiterlijk valt hij nauwelijks op. Ideaal!

Tip: LAB21 vloerenwinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *