Vloeropties voor een moderne badkamer

Er zijn veel opties als je op zoek bent naar een nieuwe badkamer vloer. Er zijn traditionele stijlen, zoals tegels en steen, maar er zijn ook moderne badkamer tegels die je ruimte er prachtig uit kunnen laten zien.

Tegels

Tegels zijn een populaire keuze voor badkamervloeren. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder porselein en keramiek. Tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en vormen, zodat je er een kunt vinden die perfect bij je interieur past.

Porselein of keramische tegels

Als je op zoek bent naar een badkamervloer die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is, is porseleinen tegel een goede keuze. Het kan worden geïnstalleerd in natte ruimtes zoals douches, badkamers en keukens. Porseleinen tegels zijn ook verkrijgbaar in bijna elke denkbare kleur en stijl. Dus als je op zoek bent naar iets klassieks of strak moderns, dan is dit een van je beste keuzes. Een groot voordeel van porseleinen tegels is dat het gemakkelijk schoon te maken is omdat het vuil niet gemakkelijk vasthoudt. Dit maakt het ideaal voor badkamers waar vocht vaak in contact komt met de vloer. Porseleinen tegels zijn ook bestand tegen zwaar voetverkeer zonder na verloop van tijd tekenen van slijtage te vertonen. Dit maakt ze perfect voor drukbezochte ruimtes zoals keukens en gemeenschappelijke ruimtes.

Beton

Betonnen vloeren bestaan ​​al eeuwen. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als vloerbedekking vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Sindsdien zijn ze echter populairder geworden vanwege hun veelzijdigheid in ontwerpopties. Een betonnen vloer is een van de meest kosteneffectieve manieren om van lelijke tegels af te komen en toch trendy te blijven met trends als industrieel chique decoratiestijlen en moderne decoratiestijlen uit het midden van de eeuw.

Terrazzo

Terrazzo is een mengsel van marmer spaanders en cement, dat kan worden gepolijst of onafgewerkt kan worden gelaten. Het is een duurzame en betaalbare optie die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en patronen. Als het nat is, wordt de vloer niet glad dankzij de antislip afwerking. Schoonmaken is eenvoudig omdat het vuil er gewoon afveegt met een vochtige dweil of doek.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn een populaire optie voor diegenen die hun badkamer willen opfrissen, vooral badkamers met een moderne esthetiek. Laminaat heeft veel van dezelfde eigenschappen als tegels, maar is lichter en gemakkelijker te installeren. Het kan ook over een bestaande vloer worden gelegd, dus als je met een oud huis of appartement werkt dat geen goede ondervloer heeft, is laminaat misschien perfect voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *