Waar moet je op letten bij een dekbedovertrek?

Dekbedovertrekken zijn een essentieel onderdeel van de inrichting van je slaapkamer. Ze houden je dekbed schoon en kunnen je helpen om het uiterlijk van je slaapkamer te veranderen door simpelweg de hoes te verwisselen voor een dekbed in een andere kleur of patroon. Maar voordat je een nieuw dekbedovertrek gaat shoppen in een dekbedovertrek webshop, is het belangrijk om te weten of het lang meegaat en of het comfortabel is voor dagelijks gebruik. Bij het kopen van een dekbedovertrek zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Vezelgehalte

Het vezelgehalte van een dekbedovertrek is de belangrijkste factor bij het bepalen van de kwaliteit van een dekbedovertrek. De term “vezel” verwijst naar de stof waarvan het dekbedovertrek is gemaakt. Dit kan natuurlijk of synthetisch zijn en kan afkomstig zijn van planten (katoen, hennep) of dieren (wol). Het aantal draden bepaalt hoe strak het materiaal is geweven. Dit heeft invloed op hoe zacht het aanvoelt en of het gemakkelijk zal kreuken. Katoen is gemaakt van plantaardige vezels en is ademend, zacht en sterk. Het is ook een van de gemakkelijkste stoffen om voor te zorgen. Je kunt het in de machine wassen zonder je zorgen te maken over krimpen of vervagen. Zorg ervoor dat je de instructies correct opvolgt.

Draad tellen

Het volgende waar je op moet letten bij het kopen van een dekbedovertrek is het aantal draden van de stof. Hoe hoger dit getal, hoe zachter en duurzamer je overtrek zal zijn. Het aantal draden verwijst naar het aantal draden dat per vierkante cm stof wordt gebruikt. Er is dus echt geen weg omheen. Als je een omslag van goede kwaliteit wilt, zoek dan naar een hoog aantal draden. Als algemene regel geldt dat het aantal draden van meer dan 200 van hoge kwaliteit is. Als je echter iets ultrazacht en luxueus wilt, ga dan voor 400+.

Bouw

Een dekbedovertrek is een van de belangrijkste elementen van je beddengoed. De juiste hoes beschermt je geliefde dons- of katoenen dekbed tegen morsen en vlekken, en voegt ook wat visueel belang toe aan je slaapkamer inrichting. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw dekbedovertrek, houd er dan rekening mee dat er verschillende manieren zijn om deze te maken. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Quilten houdt in dat twee stukken stof aan elkaar worden genaaid voordat ze met de hand of machinaal aan de randen worden bevestigd om een ​​envelop vorm te creëren. Hierdoor schuif je je dekbed gemakkelijk aan door een gaatje in de middennaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *