Waarom zou je kiezen voor een steel look binnendeur in je woning

Wil je een industriële look in je woning? Dan is het vervangen van binnendeuren een slimme en snelle optie! Door de oude deuren om te ruilen voor steel look binnendeuren, haal je binnen no-time het stoere industriële karakter in huis. De steel look binnendeuren zijn een echte aanwinst voor de sfeer in huis. 

Het robuuste stevige frame geeft een industrieel gevoel, terwijl het glas in de deur weer zorgt voor het ruimtelijke effect. Hier kun je de steel look binnendeur bekijken. In dit artikel lees je meer over de steel look binnendeur. Want wat zijn nou precies redenen om voor dit type deur te gaan? Daar vertellen we je meer over. 

Licht van gewicht

Een van de redenen om voor een steel look deur te gaan, is omdat de deur veel lichter is in gewicht dan een echte stalen deur. De deuren zijn nog steeds voorzien van glas in een stevig frame, maar zijn een stuk lichter. Naast dat dit fijn is in het kader van gebruiksgemak, is het monteren en bevestigen van de steel look binnendeur ook eenvoudiger. 

De deur is immers eenvoudig op te tillen en te verplaatsen. Ook als je een wand hebt met een niet al te stevige draagconstructie, kan de steel look binnendeur wegens het verschil in gewicht een betere optie zijn dan een echte stalen deur. 

Eenvoudig in gebruik

Het feit dat de deur zo licht is van gewicht, zorgt ervoor dat de deur eenvoudig is in gebruik. Het kost erg weinig kracht om de deur open of dicht te doen. Vooral in vergelijking met een stalen frame. Zo haal je met een steel look binnendeur wel de stoere industriële looks in huis, maar lever je niet in op gebruiksgemak. 

Bestendig tegen krassen en UV

Een groot voordeel van de steel look deur is daarnaast, dat hij bestand is tegen krassen en UV straling. Vaak zie je dat deuren in de loop der tijd beschadigingen oplopen. De kwaliteit gaat achteruit. Dat is bij de steel look deur niet het geval. Het zwarte kader waar de deur van is voorzien, heeft een speciale laag die krassen en UV straling tegen gaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *