Een aantal tips om een speeltoestel in je tuin te plaatsen

Je kinderen zullen in de wolken zijn met een speeltoestel in de tuin. Zie je het al helemaal voor je dat ze vrolijk klimmen, glijden en  klauteren in het zomerse zonnetje? Een aantal tips waar je op moet letten als je besluit in speeltoestel aan te schaffen.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een speeltoestel

Speeltoestellen voor in je tuin bestaan uit oneindig veel formaten en opstellingen. Maak je de keuze voor een kleine babyschommel of is het al nodig voor een gewone schommel? En hoe hoog mag het platform van de glijbaan zijn? Hoe zit het precies met de zandbak? Om dit soort keuze te maken houd je altijd rekening met de leeftijd van je kinderen. Ideaal aan een speeltoren is dat je na verloop van tijd stukken aan kunt bouwen. Zo gaat het speeltoestel met de leeftijd van je kind mee. Ook kun je dan mooi de kosten spreiden. 

Hoeveel plek is er in je tuin voor speeltoestellen?

Het aanlokkelijk om zoveel mogelijk speeltoestellen in je tuin te zitten. Je kinderen zullen er maar al te blij mee zijn. Onderschat het plaatsen van speeltoestellen niet, want je hebt er best veel ruimte voor nodig. Maak de keuze voor een speeltoestel die je zelf leuk vindt. Dat kunnen allerlei vrolijke kleurtjes zijn, maar je kunt ook kiezen voor een houten variant. Dat staat een stuk rustiger in je tuin. Heb je kleine kinderen dan is het belangrijk om ze regelmatig in de gaten te houden. Je wilt dat er natuurlijk geen ongelukken gebeuren. Tip is om je eigen schommelstoel te plaatsen in de tuin vlakbij het speeltoestel. Zo zorg je ervoor dat je altijd vlakbij bent.

Neem je een kant en klare speeltoestel of ga je zelf aan de slag?

Je maakt het jezelf makkelijk om een kant en klare speeltoestel aan te schaffen. En tegen betaling maak je het ook mogelijk dat het bedrijf het toestel komt neerzetten. Ben je als mamma of pappa niet zo handig dan is dit ideaal. Zelf in elkaar zetten van een speeltoestel is doorgaans niet moeilijk. Vraag wat familie, vrienden of kennissen om aan de slag te gaan en het speeltoestel staat binnen een paar uur. De echte creatieveling gaat helemaal zelf aan de slag en koopt hout bij de bouwmarkt. Dit levert veel verrassende ontwerpen op en je bepaalt helemaal zelf hoe het speeltoestel eruit komt te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.