Welke badkamer tegel past bij jouw huis? Hier wat inspiratie

In de badkamer kun je tegels gebruiken om de sfeer te bepalen en het persoonlijk te maken. Als je grote badkamer vloertegels gebruikt, krijgt je badkamer een strakke uitstraling. Met mozaïektegels kun je een speels effect aan je badkamer geven. Wil je weten hoe tegels de badkamer beïnvloeden? Of ben je nieuwsgierig naar de laatste trends op het gebied van tegels? In deze blogs vind je alle informatie die je nodig hebt over badkamertegels.

Portugese tegels

Portugese tegels worden steeds populairder, en dat is begrijpelijk. Deze tegels brengen echt sfeer in elke ruimte. Met warme gekleurde patronen krijg je een mediterrane uitstraling. Als je kiest voor zwart-witte patronen, creëer je een moderne en klassieke sfeer. Met deze trendy tegels kun je eindeloos variëren. Je kunt ze gebruiken als accent op de muur, of je kunt een volledige Portugese tegelvloer leggen. Portugese tegels zijn er in twee varianten: cement en keramiek. De keramische tegels hebben een groot voordeel, ze zijn namelijk onderhoudsvrij. Dit betekent dat ze geen water of vuil doorlaten. Ook zijn ze sterker en gaan ze minder snel kapot. Daarom zijn keramische tegels perfect voor in een badkamer of toilet. 

Visgraat tegels

Een recente trend is het gebruik van visgraat tegels in de badkamer. Deze langwerpige tegels worden in een visgraatpatroon gelegd en kunnen zowel op de vloer als tegen de wand worden gebruikt. Je kunt ze bijvoorbeeld plaatsen op de wand achter het badkamermeubel, het toilet of de douchewand. Net als andere badkamer tegels zijn visgraat tegels verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Ze kunnen ook mooi gecombineerd worden met andere soorten tegels in de badkamer.

Marmer tegels

Bij tegels die eruitzien als marmer in de badkamer, kun je vaak kiezen uit natuurlijke kleuren zoals beige of zwart. Deze marmer look ziet er mooi uit in combinatie met tegels die eruitzien als hout. Hexagon tegels hebben de vorm van een zeshoek en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Je kunt deze tegels ook combineren met andere vormen, stijlen en kleuren.

Duurzame tegels

Mensen vinden duurzaamheid steeds belangrijker, vooral in 2023. We willen milieuvriendelijker leven en letten op de keuzes die we maken. Dit geldt ook voor de kleuren en materialen van badkamertegels. Warme en natuurlijke kleuren worden steeds populairder dit jaar. Tegels die eruitzien als natuursteen of hout passen goed bij deze natuurlijke en warme sfeer. Keramische tegels zijn duurzaam omdat ze schoon en waterbestendig zijn. Ze gaan lang mee en bevatten geen schadelijke stoffen. Ze zijn dus goed geschikt voor in de badkamer. Welke tegels kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *