Welke soorten kapstokken zijn er allemaal?

Ben je op zoek naar een nieuwe kapstok voor in jouw hal of gang? Dan ben je hier aan het juiste adres! Want een goede kapstok kan niet alleen handig zijn om je jassen en tassen op te hangen, het kan ook een echte aanwinst zijn voor je interieur. Er zijn tal van verschillende soorten kapstokken verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Dus laten we samen een kijkje nemen naar de verschillende opties die er zijn!

Wandkapstokken

Als je een kleinere hal of gang hebt, kan een wandkapstok de perfecte oplossing zijn! Een wandkapstok is namelijk een kapstok die aan de muur bevestigd wordt en dus geen vloerruimte in beslag neemt. Zo heb je meer ruimte om te bewegen en oogt de ruimte niet te vol. Als je er eentje gaat ophangen, zorg er dan wel voor dat de muur stevig genoeg is om het gewicht van de kapstok en de jassen te dragen. Safety first, toch?

Staande kapstokken

Ben jij meer een type dat graag verandert in huis? Dan is een staande kapstok van Houseandgarden misschien een goed idee. Een staande kapstok is een kapstok die vrijstaand is en geen muurbevestiging nodig heeft. Dat betekent dat je het makkelijk kunt verplaatsen en op verschillende plekken neer kunt zetten. Maar let wel op bij het kiezen van een staande kapstok: zorg dat de basis stevig genoeg is zodat het niet snel omvalt als er veel jassen aan hangen. Niets zo vervelend als een omgevallen kapstok met alle jassen op de grond.

Kledingrekken

Ben jij zo’n persoon die altijd weer een nieuwe outfit uitkiest en het lastig vindt om alles in de kast te proppen? Dan is een kledingrek misschien wel de oplossing voor jou! Een kledingrek is namelijk een open frame met staven om kleding aan op te hangen. Het voordeel van een kledingrek is dat het veel ruimte biedt om kleding op te hangen en je gemakkelijk kan zien wat er allemaal hangt. En het beste is nog wel dat kledingrekken er in allerlei verschillende maten en materialen zijn, van simpele ontwerpen tot luxe varianten met houten accenten. Dus als je niet veel ruimte hebt voor een kapstok en je kleding graag laat zien, dan is een kledingrek zeker een goede optie!

Haakjes en hangers

Ben jij op zoek naar een slimme oplossing om je sjaals, tassen en andere kleine items op te hangen? Kies dan voor haakjes en hangers. Deze kleinere varianten van kapstokken worden namelijk aan de muur bevestigd en zijn ideaal om kleinere spullen aan op te hangen. Het grote voordeel van haakjes en hangers is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en je ze op verschillende plekken in de ruimte kan ophangen.Dus als je op zoek bent naar een kleinere oplossing om items op te hangen, dan zijn haakjes en hangers zeker de moeite waard om te overwegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *