Waarom is een troffelvloer voor jouw woning het overwegen waard?

Wanneer het moment is aangebroken waarop je een bepaald type vloer moet realiseren in je woning spreekt het voor zich dat er een belangrijke keuze aanbreekt. Er zijn vandaag de dag op de markt ontzettend veel verschillende soorten woningen terug te vinden welke allemaal over zeer interessante eigenschappen beschikken. Eén van de opties waar je voor kan kiezen is de zogenaamde troffelvloer. Het betreft hier een vloer welke zich kenmerkt door een naadloze afwerking en een behoorlijk aantal interessante voordelen. Wil jij ook graag te weten komen waarom deze vloer het overwegen waard kan zijn, ook voor in jouw woning? Dan moet je zeker en vast verder lezen!

Wat is een troffelvloer precies?

Een andere naam voor de troffelvloer is een zogenaamde mortelvloer. Het gaat hierbij om een naadloze vloerafwerking waarbij er gebruik wordt gemaakt van gekleurde, fijne grind- of kwartskorrels. Voor deze korrels geldt dat ze samen worden gebonden door middel van een zogenaamde epoxyhars. Voor deze vloer geldt dat ze haar naam dankt aan de manier waarop de vloermortel wordt aangebracht. Dit gebeurt immers in de praktijk door middel van een troffel en een zogenaamde vlakspaan. Voor bijzonder veel aanbieders geldt dat ze deze vloer rangschikken onder de noemer van de gietvloeren. Dat is echter eigenlijk niet correct.

Waarom kiezen voor een troffelvloer?

De troffelvloer blijkt vandaag de dag een ontzettend populaire vloer te zijn onder heel wat mensen. Dat hoeft eigenlijk allerminst te verbazen. Voor deze vloer geldt dan ook dat ze zich kenmerkt door een aantal niet onbelangrijke voordelen. Je kan hierbij onder meer denken aan:

  • Troffelvloeren zijn uitstekend bestand tegen zware belasting;
  • Ze zijn bestand tegen niet alleen chemicaliën, maar ook tegen zuren;
  • Het naadloze karakter zorgt voor een aantrekkelijke, industriële look;
  • Makkelijk te onderhouden en daardoor ook ontzettend hygiënisch;
  • Geluiddempende en bovendien ook slipvaste eigenschappen;

Naast de bovenstaande voordelen zal je kunnen vaststellen dat troffelvloeren ook uitstekende vloeren zijn om te combineren met vloerverwarming. Voor steeds meer mensen geldt dat dit in de praktijk een niet onbelangrijke vereiste is. Dat hoeft ook niet te verbazen, want dit type verwarming staat er in de praktijk om bekend ontzettend veel verschillende voordelen met zich mee te brengen. In ieder geval, wil jij ook graag jouw huis op deze manier kunnen verwarmen? Dan beschik je meteen over een extra reden om de realisatie van een mortelvloer in jouw woning te overwegen.

Gietvloeren voor woning & bedrijf – G-vloeren

Conclusie; zeker en vast het overwegen meer dan waard!

Er zijn uiteraard niet alleen maar voordelen verbonden aan de troffelvloer. Je zal dan ook beslist rekening willen houden met het bestaan van een aantal nadelen. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de sterke industriële uitstraling waar deze vloeren over beschikken. Daarnaast is het zo dat de plaatsing ook best enkele dagen in beslag kan nemen. Alles bij elkaar gezien kunnen we echter met recht en rede stellen dat er gigantisch veel redenen bestaan waarom troffelvloeren in de praktijk het overwegen waard kunnen zijn. Kan jij je ook wel vinden in de op deze pagina aangehaalde voordelen? Dan kan de keuze voor deze vloer ook voor jou al vrij snel zijn gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *