Sedumcassettes kopen, wat maakt het zo interessant?

Heel veel mensen zouden graag willen kunnen rekenen op de aanwezigheid van een groendak op hun woning. Het spreekt dan ook voor zich dat er aan een dergelijk dak heel wat interessante voordelen zijn verbonden. Dit gezegd hebbende is het vaak zo dat er nog een behoorlijke hoeveelheid aan tijd overheen gaat voordat je echt kan genieten van een prachtig groendak. Gelukkig zijn er op de markt tal van verschillende mogelijkheden terug te vinden om deze termijn aanzienlijk te verkorten. Zogenaamde sedumcassettes kopen is bijvoorbeeld het overwegen waard.

Waarom kiezen voor sedumcassettes?

Heel wat mensen die van plan zijn om een groendak te realiseren op bijvoorbeeld hun persoonlijke woning kiezen voor sedumcassettes kopen. Deze keuze is er één die zeer doordacht wordt gemaakt. Eén van de vaakst genoemde problemen of nadelen bij het realiseren van een groendak heeft te maken met het feit dat:

  1. Er rekening moet worden gehouden met een aanzienlijke vereiste draagcapaciteit; 
  2. Het nog best een geruime tijd kan duren voordat het groendak echt groen wordt;

De bovenstaande twee nadelen zijn er niet wanneer je kiest voor het kopen van sedumcassettes. In dit geval zal je dan ook kunnen vaststellen dat je vanaf de start kan rekenen op een prachtig groendak. Het mag dus duidelijk zijn, op het moment dat je overweegt om een mooi groendak te realiseren kan het zeker de moeite waard zijn om de aankoop van sedumcassettes te overwegen.

Met welke planten kan je sedumcassettes kopen?

Voor sedumcassettes kopen geldt dat je kan opteren voor tal van verschillende exemplaren. De ene cassette is dan ook zeker en vast de andere niet. Voor sedum geldt namelijk dat ze in de praktijk bestaat in vele verschillende vormen. In het merendeel van de gevallen wordt er bij de cassettes echter voor gekozen om gebruik te maken van de lagere soorten sedum. Je kan hierbij denken aan de volgende: 

  • Sedum hispanicum; 
  • S.album; 
  • S. acre of zogenaamde muurpeper; 
  • S.exangulare;

In de praktijk zijn de bovenstaande voorbeelden de vaakst gekozen exemplaren. Andere planten waar soms gebruik van wordt gemaakt zijn met name Saxifraga, Sempervivum evenals andere vetplanten. In ieder geval, voordat je tot het kopen van sedumcassettes over gaat kan het in de praktijk zeker en vast geen kwaad om even de verschillende opties op de markt te bekijken. 

Hoeveel kost sedumcassettes kopen?

Het spreekt voor zich dat je ook graag meer te weten zal willen komen over de kostprijs die verbonden is aan sedumcassettes kopen. In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat dergelijke cassettes over een vierkant of een rechthoekig design beschikken. Ze zijn doorgaans ongeveer een kwart vierkante meter groot. De exacte kostprijs voor het bedekken van een vierkante meter met sedum door gebruik te maken van cassettes wordt bepaald aan de hand van het exacte type sedum waar gebruik van wordt gemaakt. Hierbij kan je dan ook rekenen op een totaal prijskaartje dat is gelegen tussen de 40 en de 50 euro per vierkante meter. Op deze manier wordt het dus mogelijk om op een betaalbare wijze een prachtig groendak te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *