Moutextract of all-grain? Wat is het beste bierbrouw pakket

Wanneer jij je eigen biertje wilt brouwen, dan wil je natuurlijk het allerlekkerste biertje maken. Wat je hiervoor nodig hebt, dat in uiteraard volledig afhankelijk van welk bier je graag wilt brouwen. Wel is het goed, dat wanneer je net begint, je kijkt naar het beste bierbrouw pakket. Dit pakket is vaak kwalitatief het hoogwaardigst en ook het meest toegankelijk voor de beginnende brouwer. Ondanks het feit dat het brouwen met een pakken prima te doen is zolang je de stappen van het recept volgt, is het voor velen toch best nog wel spannend. Je weet immers niet wat er allemaal gaat gebeuren.

Zelf aan de slag

Je hebt je bierbrouw pakket ontvangen, dus het zelf bier brouwen kan eindelijk beginnen. Doe je het volledig op eigen recept, dan is het natuurlijk afhankelijk van het feit of je kiest voor een moutextract of een all-grain hoe het gehele proces er verder uitziet. Wat je wel weet, is dat dit met een starterspakket niet aan de orde is. Hierin wordt namelijk stap voor stap exact uitgelegd wat er van je wordt verwacht, zodat het in principe eigenlijk bijna niet fout kan gaan. Wel is het belangrijk dat je ook exact doet wat er in het recept staat, want doe je dit niet, dan kan het ervoor zorgen dat het proces hierdoor niet loopt zoals het hoort te lopen.

Wanneer is het bier klaar?

Het brouwen van het bier is natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Je kunt waarschijnlijk daarom ook niet wachten totdat je kunt genieten van je eerste zelfgebrouwen biertje. Wel moeten we je even uit de droom helpen, want dat eerste biertje laat helaas nog wel eventjes op zich wachten. Na het uitvoeren van de eerste paar stappen, kom je namelijk bij de stap die het gistingsproces heet. Dit is een proces dat door enzymen en bacteriën wordt voltrokken en kan daarom dus ook niet worden bespoedigd. Het is zaak dat je dit proces in z’n volledigheid zijn gang laat gaan. Doe je dit niet en breek je het voortijdig af, dan kan dit ervoor zorgen dat het bier wel degelijke ‘mislukt’.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen, is het zelf brouwen van bier niet alleen super leuk om te doen, maar ook ontzettend leerzaam. Door stap voor stap het recept te volgen, zal je op de voet kunnen volgen hoe bepaalde processen nu allemaal lopen. Dus lijkt jou het leuk om je eigen biertje te brouwen, wacht dan niet en bestel je pakket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *