Must-have houten meubels voor een open keuken

Hout is een van de meest populaire materialen voor meubels. Hout heeft een warme en uitnodigende uitstraling die de ruimte meer ontspannen maakt. Naast de esthetische waarde is hout ook zeer duurzaam. Je kunt kiezen voor natuurlijk of gebeitst hout voor je keuken of eetkamer. Als je van plan bent om een open keuken te bouwen, kun je investeren in houten meubilair. Op deze manier kun je gemakkelijker samenhang creëren. Je kunt bijvoorbeeld een houten eettafel combineren met een houten keukenkast.  Hier zijn enkele soorten meubels die ideaal zijn voor een open keuken.

Houten keuken kast

Houten keukenfrontjes en kasten geven je keuken een warm gevoel en maken hem tegelijkertijd stijlvoller. Dit type kast is al eeuwen populair, en zal nooit uit de mode raken. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten zoals eiken of grenen als je iets klassiekers wilt. Wil je iets moderners en eigentijdser, kies dan voor berken of esdoorn. De houten keukenkast geeft de kamer een huiselijk gevoel en past ook bij alle andere kleuren in de kamer. Kies een kleur die goed past bij de rest van je interieur. Op deze manier gaat alles goed samen.

Houten keukenblad

Heb je een open ruimte? Je hebt iets nodig dat de ruimte kan verdelen zonder zelf te veel ruimte in beslag te nemen. Een keukeneiland met een houten aanrechtblad zou perfect zijn, omdat het kan dienen als scheiding tussen verschillende delen van het huis en tegelijkertijd functioneel is. Je kunt het gebruiken als extra opslagplaats of als plek om mooie schalen en keukengerei uit te stallen. Een houten aanrechtblad zal je ruimte meer eenheid geven, vooral als je hetzelfde hout kiest als de kast erboven! Je kunt ook contrast aanbrengen door een andere kleur te kiezen, bijvoorbeeld wit of zwart.

Houten eettafels

Houten eettafels zijn er in verschillende ontwerpen. Je kunt kiezen voor een ronde of vierkante eettafel. Als je een ruime eethoek hebt, is het aan te raden om een houten rechthoekige tafel te kiezen. Op deze manier kunnen er meer mensen aan eten. Houten eettafels komen ook in verschillende kleuren zoals wit, lichtbruin, donkerbruin, of natuurlijke houtkleur. Kies gewoon de kleur die bij jouw keuken meubels past. Als je warm eikenhout gebruikt voor je keukenkastje, kies dan de eettafel in dezelfde kleur. Bovenstaande meubels zijn een aantal meubels die je moet hebben als je een open keukenconcept wilt maken. Voor welke meubels kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *